De boot vertrekt, daar gaan jullie! De Waddenzee over, goed kijken, misschien spotten jullie nog een zeehond. Eenmaal aangekomen op Ameland wacht nóg een zee van ruimte. Rollen van de lege duinen, spelen in de golven, omhoog die vlieger… Rozig van wéér een heerlijke dag aan zee fietsen jullie terug naar de tent. Die staat namelijk vlakbij op vakantiepark Klein vaarwater. Nog wat energie over? Hopelijk wel, want op onze camping valt nog van alles te beleven!
 
TV-TAS, herinner je je het ezelsbruggetje nog? Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog. Jullie zijn neergestreken op de vierde in de rij. Het Waddeneiland met die eindeloze horizon, waar je uren kunt wandelen door bos (laat de wijze uil jullie de weg wijzen!) de duinen en het beschermde natuurgebied zonder iemand tegen komen. Waar wad, strand (zelfs je surfplank staat te trappelen) en wind (omhoog die vlieger!) nooit, maar dan ook nooit vervelen.
 
Kom klimmen (de 236 treden van de vuurtoren bijvoorbeeld, land in zicht!) en fiets uren rond over de eindeloze schelpenpaadjes. Daarna nog een terrasje pakken in Buren, de jongste telg van het eiland. Snel naar huis is misschien wel het beste idee want op de camping kun je bowlen, padel spelen en bommetjes maken in het overdekte zwembad.