Het is voor ons – net zoals voor jullie – koffiedik kijken: wanneer kunnen we onze tenten opbouwen? Gaan de grenzen op tijd open? En, hoe houden we het contact warm met onze Gasten, lokale partners, campings en hoteliers? Met kantoorcollega’s en met jullie, onze Zomermedewerkers?

Maar stilstaan heeft geen zin, dus focussen we ons op de zomer. Gelukkig kunnen we de vakanties óók goed voorbereiden vanuit thuis. Ons kantoor is volledig online. We hebben dagelijks overleg via Microsoft Teams (wel zo gezellig) en onze reserveringsmedewerkers zitten nog gewoon lekker te bellen met de Gasten vanuit huis. Het enige verschil is dat Eefje in een achterkamer met uitzicht op de paarden zit en Tessa tussen de afwas aan de keukentafel.

Zitten we dan allemaal aan een bureautje te zwoegen? Nee, integendeel. Op Camping Het Stoetenslagh in Rheezerveen zijn nét de eerste tenten weer neergezet voor onze eenoudergezinnen. Hier gaan we mee door binnen Nederland, zolang dat mag. Op de campings in het buitenland kunnen we nu helaas nog niets doen, ook voor ons zijn de grenzen gesloten. Dat wordt nog een heerlijke logistieke uitdaging de komende weken… 😉 Die uitdaging gaan Ruud, Ewout en Lars graag aan! Zij werken er keihard aan in onze opslagloods om alles startklaar te maken voor dat moment waarop de Europese grenzen weer open gaan.

Helaas valt er door het coronavirus in veel landen nog geen peil op te trekken wanneer die grenzen weer open zijn, maar we blijven positief! We zijn daarom in nauw contact met ‘onze’ campings in het buitenland, en met al die mensen die onze excursies verzorgen. En elk jaar gaan jullie, onze Zomermedewerkers enthousiast mee naar locaties kriskras door Europa. Ook deze zomer, gaan wij vanuit! Daarom is team reisleiding druk bezig met het opvullen van de laatste plekjes. Normaal gesproken met live-ontmoetingen op meerdere plekken in het land, nu digitaal via Skype. En ook het teamweekend moet dit jaar digitaal. Dus zijn Jolijn en Mariëlle samen met de rest van het team, druk bezig met de voorbereidingen.

Welke locaties dat gaan worden? Dat is nog even afwachten, met alle gesloten grenzen op dit moment. En dat is meteen ons lastigste dilemma: afwachten, terwijl we doeners zijn. Dus is Wouter ondertussen druk met de inkoop van nieuwe reizen voor de winter van 2020/2021. Rens en Floor zijn druk aan het brainstormen over nieuwe EstiFun en Estiventure activiteiten. En Milou zoekt op haar beurt naar toffe excursies. Stilzitten is geen optie!

Het is een lastige periode, maar we blijven het in perspectief zien. Er zijn op dit moment mensen die het veel slechter hebben, daar staan we dagelijks bij stil. Al die overvolle ziekenhuizen en het hardwerkende zorgpersoneel dat de klok rond werkt. Het is ontroerend, verontrustend en hartverwarmend tegelijk. De opoffering van het thuiswerken is dan natuurlijk makkelijk gemaakt.

Maar dat neemt niet weg dat we elkaar missen. De vele grapjes, spontaan werkoverleg of een gezellig praatje is er helaas niet bij op dit moment. De borrel op donderdag gaat daarentegen wel gewoon door! Weliswaar online maar dat maakt het zeker niet minder gezellig. Wat zullen we ons bevrijd voelen als dit achter de rug is! Wij weten: aan deze rottige periode komt een einde. Nog eventjes geduld lieve mensen!