Een aantal jaren geleden heb ik mijzelf aangemeld bij Zomerwerk met de gedachte: ik zie wel wat hier uitkomt. Dit was destijds voor de functie Vliegende Keep. Ik was nét vier dagen terug in Nederland (na een reis in Canada) en mocht direct op gesprek komen. Vrij snel daarna hoorde ik dat ik was aangenomen en aan de slag mocht als Vliegende Keep in het zonnige Tossa de Mar (Spanje). De voorpret kon beginnen!

Na dit leuke nieuws ging het gewone leven gewoon weer verder en werkte ik tot de zomer bij een andere werkgever. Tenminste, dat was het plan. Onverwachts kreeg ik een mail van Zomerwerk met de vraag of ik ook in het opbouwteam wilde werken. Mijn eerste gedachte was: ‘poeh, al die zware tenten opzetten in de warme zon.. Wil ik dat wel?’ Die gedachte bleek niet helemaal te kloppen. Het ging om turn-key werkzaamheden. Oftewel, samen met een team de puntjes op de ‘i’ zetten op locatie. En het leukste: je reist daarvoor door heel Europa. Voor mij, als doorgewinterde reiziger, was de keuze dus snel gemaakt: ik ging met Estivant door Europa! Misschien wel het leukste deel van mijn Estivant-ervaring.

Na een maand turn-keyen, ging ik naar Tossa de Mar. Samen met een groep mensen die ik (nog) niet kende, reed ik van Nederland naar Spanje. En aan het einde van de rit was ik al een heleboel nieuwe vrienden rijker. Superleuk! In Tossa de Mar werkte ik ongeveer twee maanden als Vliegende Keep, maar er was ook tijd om te genieten. Gedurende het seizoen heb ik ook heel veel toffe dingen mogen doen. Zo ben ik met gasten naar een waterpretpark geweest, kwam ik regelmatig in Lloret de Mar met gasten voor een kroegentocht en zocht ik vaak het strand op (als alle klusjes klaar waren natuurlijk). Voor mij was Zomerwerk écht genieten en vooral héél veel nieuwe vrienden maken!