Vorig jaar heb ik mezelf aangemeld met de gedachte; ik zie wel wat hier uit komt. Dit was uiteindelijk een hele goede keuze geweest, ik was net 4 dagen terug in Nederland van mijn reis in Canada en ik mocht al op gesprek komen om te praten over de vliegende keep functie. Dit ging goed! En ik hoorde al snel dat ik was aangenomen en naar het zonnige Tossa de Mar in Spanje zou gaan, de voorpret kon beginnen!

Maar ja… het gewone leven gaat gewoon door en ik werkte weer verder bij mijn normale baantje. Toen ik een middag aan het werk was kwam er een interessant mailtje binnen, of ik aan de slag wilde in het opbouw team. In eerste instantie dacht ik ‘poeh al die zware tenten opzetten in de warme zon, wil ik dat wel?’, maar al snel kwam ik erachter dat dit niet het geval was. Het waren alleen turn-key werkzaamheden, dus dat zijn de puntjes op de i zetten terwijl jij met een team door Europa reist. Voor mij als doorgewinterde reiziger was deze keuze dus snel gemaakt, ik ging met Estivant door Europa! Misschien wel het leukste deel van mijn Estivant ervaring.

Na deze toffe maand door Europa was het voor mij tijd om richting Tossa de Mar te gaan, hier reed ik naar toe vanuit Nederland met mensen die ik eigenlijk niet echt kende, maar aan het einde van deze rit hele goede vrienden waren. We kwamen aan in het o zo mooie Tossa, hier mocht ik ongeveer 2 maanden werken, wonen en vooral genieten! Door het seizoen heb ik heel veel toffe dingen mogen doen, zo ben ik met de gasten naar een waterpretpark geweest, ben ik vaak in Lloret de mar geweest voor een kroegentocht met de gasten en heb ik tussen door heerlijk op het strand gelegen (natuurlijk wel pas als alle klusjes geklaard waren). Voor mij was Zomerwerk dus vooral veel genieten en heel veel nieuwe vrienden maken!