Een tent die bijna op het strand staat. Bootjes die stilletjes ronddobberen op zee. Stadjes en dorpjes waar nieuwbouw een onbekend woord is. Het klimaat om de hele dag lekker in de buitenlucht te leven. Een spectaculaire natuur. Tal van uitstapjes en activiteiten. Toegegeven, het wordt bijna ongeloofwaardig. En toch is het realiteit, hier in Rovinj.

Rovinj is een plaats aan de westkust van het schiereiland Istrië. Je bent hier niet een van de velen, je hebt hier echt het idee te gast te zijn. Wat is dit een geweldige bestemming!

Rovinj, op het schiereiland Istrië, heeft een schitterend panorama te bieden. Aan de kustlijn zie je – even tellen – maar liefst 22 eilandjes. Het is iets om bewonderend naar te kijken, foto- en filmcamera in de aanslag. Niet voor niets is het hier beschermd natuurgebied. Een wandeling door Rovinj is een reis terug in de tijd, met de vele pittoreske straatjes. De camping heeft onder meer een groot zwembad en de super heldere zee ligt direct voor de camping. Je kunt meedoen aan tal van activiteiten: met de boot naar Venetië, banaanvaren, zeekajakken… het enige wat je hoeft te doen is genieten. De zon zorgt voor een aangename temperatuur, het is heerlijk afkoelen in het zwembad of de zee. Maar ook op cultureel gebied heeft Rovinj veel te bieden.