Precies 1012 kilometer lang is de Loire, die dwars door Frankrijk heen kronkelt. Maar wist je óók dat de langste rivier van Frankrijk alles heeft om er je vakantie door te brengen? Zeker op het ‘stekkie’ langs de rivier dat Estivant heeft ontdekt: camping Ile d’Offard bij Saumur, op een eiland! Dit wordt een afwisselende vakantie op amper een dagje rijden van ons land. Bien sur!

Het dal van de Loire is bekend bij vakantiegangers. En geef ze eens ongelijk: het is de streek van de eeuwenoude kastelen en burchten, pal langs een indrukwekkende rivier. Vooral in de buurt van Saumur is de Loire één groot geschiedenisboek uit de 17e eeuw. Wat veel minder bekend is, is dat je er ook met kinderen een heerlijk weekje tegemoet gaat. Is het niet op de camping met z’n vele faciliteiten, dan toch zeker in de omgeving van het stadje Saumur.

Hier vind je alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Voor kinderen van verschillende leeftijden is er heel veel te doen. En je hoeft er niet eens lang voor te reizen: vanaf Utrecht is Saumur nog niet eens 800 kilometer, dus eigenlijk vlakbij. En toch heb je er het echte Frankrijkgevoel te pakken, compleet met afwisselende natuur in een glooiend landschap, van die dorpjes waar niets gebeurt en een aangenaam klimaat in de zomer.

Dit vinden onze EstiHelden zelf van hun zomerwerk: