Een kleine introductie 

Mijn naam is Arvid Koning en ik ben 19 jaar (rechts op de foto). Dit jaar ben ik voor het eerst mee geweest als vliegende keep; twee weken in Hunsrück (Duitsland) en twee weken in La Roche (in de Belgische Ardennen). Daar heb ik ook meegeholpen met afbouwen naderhand.  

Hoe heb je dit ervaren? 

Het was uitdagend, maar wel léuk uitdagend! Je ondersteunt zowel het team als de gasten. Ook ben je veel onderweg en op externe locaties. Zo zie je veel van de omgeving. Het geeft een voldaan gevoel als iedereen op de juiste plek is en plezier heeft. Van alles volgens plan kunnen doen tot last-minute schakelen… Het komt allebei voor. De vrijheid die je krijgt in de aanpak is erg fijn.  

Wat is je mooiste herinnering aan de zomer? 

Er was altijd een warme sfeer in onze twee teams. Het voelde als een soort familie en we hadden veel lol. Maar, we konden ook serieus zijn als dat nodig was. Én we hebben gasten blij gemaakt. Ik heb veel leuke dingen gedaan met mijn team en met de gasten. Als ik terugkijk op de activiteiten en het gevoel dat ik daarvan kreeg, is dat mijn mooiste herinnering! 

Komt je ervaring overeen met wat je verwacht had? 

Tijdens het trainingsweekend wist ik nog niet helemaal wat ik kon verwachten. Hoe ging mijn dag eruitzien en wat werd er van míj verwacht? Daar kwam ik op locatie snel achter. In Hunsrück was er ontzettend veel werk te doen voor mij. Dit vond ik superleuk! Naast het autorijden (om gasten naar plekken en activiteiten in de omgeving te brengen) had ik nog allerlei andere taken. En La Roche was prachtig… De natuur en de zonsondergangen! Het team functioneerde mega goed. Veel gasten waren met eigen vervoer. Hierdoor was ik soms overbodig (als chauffeur of bijspringkracht). Toch kon ik altijd op andere manieren helpen, bijvoorbeeld door boodschappen te doen.