Even een kleine introductie

Mijn naam is Sterre te Brake en ik ben 19 jaar. Deze zomer ben ik voor het eerst mee geweest als activiteitenbegeleider naar de Leistert (in Limburg) en Cambrils (in Spanje). Ik werkte drie weken op de Leistert en twee weken in Cambrils 

Hoe heb je dit ervaren?

Ik heb dit echt als supertof ervaren. Ik ben heel erg blij dat ik dit heb gedaan, want ik heb mezelf ook beter leren kennen en ben ook zekerder geworden. Ik heb leuke mensen ontmoet. Wat ik ook echt heel leuk vond, is dat ouders naar je toe komen om je te bedanken voor de fijne week. Hun kind(eren) hadden een topweek gehad en als ouder konden ze ontspannen tijdens de Estifun/Estiventure momenten. 

Wat is je mooiste herinnering aan jouw zomer? 

Dat is een lastige vraag, want ik vond bijna elk moment mooi. Een herinnering die eruit springt is een moment in Cambrils. Eén gezin nam op de avond van de barbecue al afscheid. De jongste dochter (Estifun-leeftijd) van de vader kwam het kamp binnen en begon te huilen bij mij en twee andere activiteitenbegeleiders. Ze had een hele leuke week gehad en wilde niet weg. Wij drieën werden ook emotioneel. Het was heel verdrietig, maar ook wel weer heel mooi, omdat wij haar een superleuke week hadden gegeven. 

Een andere mooie herinnering was op de Leistert. De Estiventure-groep wilde niet altijd meedoen met de dansjes. Maar op de laatste dag gingen zij voor de groep staan en deden ze gewoon mee. Het was echt supergrappig en tof om te zien dat ze het uiteindelijk toch deden.  

Komt je ervaring overeen met wat je verwacht had?

Ik had eerlijk gezegd niet echt een verwachting, maar na het teamweekend had ik wel een idee van wat ik kon verwachten. Ik vond het veel leuker dan ik in eerste instantie had gedacht. Dit komt omdat ik nog twijfelde of 3 weken niet te lang was in mijn eerste jaar. Dat was het echt niet. Ik vond het zelf heel jammer dat mijn weken erop zaten op de Leistert, maar was toen natuurlijk wel heel blij dat ik nog naar Cambrils mocht.  

Wat ik niet had verwacht is dat je snel close wordt met mensen die je eigenlijk niet kent. Dat komt natuurlijk ook omdat je 24/7 met elkaar doorbrengt.