Hé! Niels hier. Voordat we verdergaan zal ik mijzelf eerst even voorstellen!

Ik ben 21 jaar en woon samen met ‘ons mam’ en kat, Arthur, in Uden in het prachtige Noord-Brabant. Ik studeer International Business in ’s-Hertogenbosch. Afgelopen zomer (2022) heb ik alweer voor de 4e keer als activiteitenbegeleider gewerkt, nadat ik daarvoor zelf vier keer als gast met Estivant op vakantie ben geweest.

Wat maakt Zomerwerk zo leuk?

Dat is natuurlijk niet maar één ding! Met een fantastisch leuk team je eigen ‘woonplek’ creëren in het teamkamp. Gasten een onvergetelijke vakantie bezorgen, dat ze eigenlijk helemaal niet weg willen. Het teamweekend waar je met (nieuwe) collega’s in twee dagen van vreemden naar vrienden gaat. Gasten tegenkomen die je jaren geleden hebt leren kennen en je nog steeds herkennen! Op je vrije dag dingen doen die je anders nooit gedaan had , zoals: heerlijk chillen op de catamaran, met het hele team naar Parijs gaan en de XL watervallentocht in Gibanel. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Op welke bestemmingen ben je allemaal geweest?

Pfoe… Dat zijn er inmiddels een hele hoop. Samen met mijn moeder (en af en toe ook mijn broer) ben ik dus vier keer zelf met op vakantie geweest. Dit was naar La Roche-en-Ardenne, Rovinj, Bled en Lacanau.

Als activiteitenbegeleider heb ik in vier jaar (in chronologische volgorde) gewerkt in: Saumur, Rovinj, Sauerland, weer Rovinj, La Roche-en-Ardenne, Cambrils, Gibanel, één dagje in Lacanau, het Kuierpad, Kreta en Vielsalm.

Welke van deze bestemmingen is jouw favoriet?

Dat is een hele lastige vraag zeg… Dan ga ik denk ik toch wel voor Gibanel! Het mega grote teamkamp, weinig tot helemaal géén last van andere campinggasten, de bivak boven aan de berg (inclusief PRACHTIG uitzicht). Het kanoën, suppen en lekker zwemmen in de rivier (die letterlijk naast je teamkamp ligt). Ben je al overtuigd? De watervallentocht is namelijk ook echt superleuk! En daar zijn zelfs meerdere varianten van, dus de een is de ander niet.

Wat is jouw leukste Zomerwerk-herinnering?

Op locatie gebeuren echt de leukste, impulsiefste, gekste, meest hilarische, tofste dingen, dus als ik daar uit moet kiezen dan ben ik nog wel even bezig, haha. Mijn allereerste reünie (die elk jaar plaatsvindt) was echt ONGEËVENAARD. Zo’n blijk van waardering krijg je niet vaak en al helemaal niet op mijn leeftijd. Dat is wat Estivant en Zomerwerk dus zo heerlijk maakt!

Heb je nog tips voor de nieuwe zomermedewerker?

Jazeker! Een hangkast. Een hangkast. Een hangkast. Die had ik in mijn eerste jaar niet en dat maakte het echt onmogelijk om al mijn spullen in mijn eigen tentje te organiseren.

En qua zomerwerk. Laat alles lekker op je afkomen. Hoe meer je verwacht, hoe anders je het kan ervaren. Ik dacht na vier jaar gast te zijn geweest wel te weten hoe het zat, maar er waren tóch echt veel dingen die toch anders (én leuker) waren dan ik dacht. En wees jezelf natuurlijk! Dan is het voor iedereen een stuk leuker 😊.