Zomerwerk bij Estivant is leuk. Erg leuk, vinden wij zelf. En de mensen die voor ons werken? Vinden die dat ook? We checkten het bij Martijn, onze locatie manager in Argelès sur Mer in de Franse Pyreneeën bij de Middellandse Zee. Hij is afgestudeerd in hotel- en eventmanagement, heeft een koksopleiding achter de rug en is buiten de zomer vaak aan de slag voor een evenementenbureau.

Wat vind je van werken voor Estivant?
Als werken voelt als vakantie, uitrusten en bijkomen.. tsja, wat vind je dan van werken voor Estivant? Je hebt mensen die niet kunnen kiezen welke specifieke reden werken voor Estivant zo leuk maakt. Daar ben ik er ook een van. Het is voor mij echt een combi van vakantiegevoel, mooi weer, een leuk team, topgasten en een organisatie die naar je omkijkt en je tegelijkertijd de nodige vrijheid geeft. Ik kan slecht stilzitten en wil alles dat ik meemaak graag delen. Ik vind het leuk om mensen kennis te laten maken met de omgeving en wat die te bieden heeft. Er is niets mooiers om gasten en teamleden met een grote glimlach (en soms een kleine traan) te zien vertrekken. Ik kan ’s avonds op de loungebank of bij het kampvuur echt genieten van het feit dat we met een kleine inspanning mensen echt een prachtige belevenis en vakantie hebben gegeven.

Wat is jouw favoriete Estivant bestemming?
Argelès sur Mer! Ik combineer als kok nog wel eens allerlei ingrediënten in een gerecht, maar de veelzijdigheid aan ingrediënten die Argelès te beiden heeft, vind je in geen enkel recept. Strand, bergen, Catalonië, Franse wijn, Spaanse tapas, gemiddeld 30 graden.. In juli en augustus lachen hier we om regen, er liggen mooie dorpjes en steden (Barcelona!) in de buurt en in 3 uur rijden zit je in Andorra. Op de terugweg nog even raften of canyoningen bij de collega’s in Axat. Wijngaarden? Stap op de fiets en binnen 20 minuten kijk je bij chateau Valmy uit over de wijnranken. Er is zo veel te doen en te zien dat Argelès voor mij ieder jaar weer iets nieuws biedt.

FR-ARGELES-partytent

Mooie verhalen onder de party-tent in Argelès sur Mer

Wat is jouw favoriete activiteit?
Ik heb geen activiteit die er uit springt, ik heb een hele rij favoriete activiteiten! Ik kon als kok op locatie genieten van mensen die de keukentent in kwamen lopen om te bedanken voor het lekkere eten en de kans die je had om ze de lokale specialiteiten te laten proeven. Als locatie manager kan ik ervan genieten als het team lekker zelfstandig bezig is en ik de gasten bezig zie met hun kinderen. Als ik rustig op m’n gemak rond kan kijken wat iedereen op de camping aan het doen is. Ik geniet ook van de avondjes onder de party-tent met gasten en teamleden met lekkere wijn, lokale kazen en de meest mooie en verrassende verhalen. Het verkennen van de omgeving om gasten nog beter wegwijs te kunnen maken. En natuurlijk het oplossen en uitzoeken van alle uitdagingen om de locatie draaiende te houden. Om iedereen, van gast tot teamlid, dan met een glimlach te zien rondlopen.