Heb je interesse in zomerwerk? Leuk! Én logisch dat je vragen hebt. Over het sollicitatieproces bijvoorbeeld. Welke functies zijn er allemaal? En waar ga je eigenlijk slapen? Hieronder vind je de antwoorden op de vragen die we het meest te horen krijgen. Staat jouw antwoord er niet bij, dan kun je altijd appen, mailen of bellen!

Over Estivant Vakanties
Voor wie organiseert Estivant Vakanties vakanties?

Onze vakanties zijn speciaal voor eenoudergezinnen. Dus: een vader óf moeder met één of meerdere kinderen. De kinderen die meegaan zijn meestal tussen de 4 en 18 jaar oud. Behalve in de Benjaminweek, die is voor de allerkleinsten (15 jaar). Ons doel is dat onze gasten onbezorgd vakantie kunnen vieren. De ouders hebben af en toe tijd voor zichzelf, terwijl de kinderen de tijd van hun leven hebben met leeftijdsgenootjes.

Naast eenoudervakanties organiseren we ook singlevakanties voor iedereen die van reizen houdt. Die graag z’n eigen weg gaat, maar ook de gezellige sfeer van een groep niet wil missen. Onze singlevakanties bestaan uit een groep van 8 tot 20 gasten, variërend van 25 tot 65 jaar. 

Geen animatie? Wat doet Estivant Vakanties dan?

Wij zeggen altijd: ‘niet animeren, maar activeren! Je staat dus niet in een berenpak te dansen op een podium. De teams op locatie bedenken én organiseren het EstiFun en EstiVenture-programma voor de kinderen. Samen met jouw team heb je alle vrijheid om jouw creativiteit in te zetten bij het bedenken van het programma. Uitgebreide spellen, thema’s, wedstrijdjes, alles mag! EstiFun is voor kinderen die naar de basisschool gaan. Zij gaan bijvoorbeeld schatzoeken, op jacht naar Mr. X of een waterspel doen. EstiVenture is voor kinderen van de middelbare school. Denk aan activiteiten als jachtseizoen, escape the city of een avonddropping (afhankelijk van wat mogelijk is op een locatie). Naast het programma kunnen de ouders samen met hun kind(eren) ook leuke activiteiten bijboeken. Kajakken, mountainbiken of klimmen, bijvoorbeeld.

Wat voor werk kan ik doen bij Estivant Vakanties?

Op al onze locaties in Europa werk je in een team. Een team bestaat uit een locatiemanager en een aantal activiteitenbegeleiders. Vaak is er ook een vliegende keep aanwezig die gasten en teamleden van A naar B rijdt en bijspringt waar nodig. Op sommige locaties hebben we ook een buitensportinstructeur. Klik hier om de verschillende functies te bekijken.

Hoe ziet een week bij Estivant Vakanties eruit?

Ervaren zomermedewerkers Marit, Quinty, Manon en David vertellen je er graag alles over! Bekijk hier de video.

Welke locaties zijn er?

Spanje, Kroatië, Italië, Frankrijk… We hebben meer dan 20 bestemmingen door heel Europa. Voornamelijk kampeerbestemmingen, maar ook hotelbestemmingen. Blijf je liever wat dichter bij huis? Dan kun je ook aan de slag op een van onze campings in Nederland. Klik hier om alle locaties te bekijken.

Aanmelden
Wanneer kan ik me aanmelden voor zomerwerk?

Je kunt je het hele jaar door aanmelden op www.zomerwerk.nl. Ook als je pas vlak voor of zelfs in de zomer weet of je tijd hebt, kun je je nog last-minute aanmelden.

Kan ik samen met een vriend/vriendin aan het werk op een locatie?

Je mag je zeker ook samen met iemand aanmelden! Willen jullie tegelijkertijd naar dezelfde bestemming, dan gaan we kijken of dat kan. Hoe eerder jullie je aanmelden, hoe groter de kans dat jullie samen op één plek kunnen werken. Belangrijk: jullie moeten beiden het aanmeldformulier invullen.

Wat gebeurt er nadat ik mij heb aangemeld?

Na jouw aanmelding nemen we zo snel mogelijk contact met je op (binnen 5 werkdagen). We plannen een kennismakingsgesprek in om elkaar beter te leren kennen. 

Waar vindt het kennismakingsgesprek plaats?

Simpel, gewoon online (via Microsoft Teams)! Je hoeft dus niet helemaal naar ons kantoor in Nijmegen te komen. Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 20 minuten. 

Hoe verloopt het kennismakingsgesprek?

Tijdens het gesprek vertellen we wie wij zijn en wat het concept is van Estivant Vakanties. Natuurlijk willen we jou ook leren kennen en is er ruimte voor al jouw vragen! We zijn benieuwd waarom jij je hebt aangemeld om bij ons aan de slag te gaan en of je al ervaring hebt die aansluit bij de functie waarop je solliciteert.   

Hoe kan ik mij voorbereiden op het kennismakingsgesprek?

Vóór het kennismakingsgesprek krijg je van ons een mail met een link naar de Teams-vergadering en in de bijlage een introductievideo en een factsheet. Lees deze goed door om je voor te bereiden op het gesprek. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op onze websites www.estivant.nl en www.zomerwerk.nl. Daar vind je alles over onze bestemmingen en ook leuke blogs en filmpjes. En volg je ons al op Instagram? 

Mag ik zelf kiezen naar welke locatie ik wil?

Heb je al een locatie gezien die eruit springt? Geef dit dan vooral aan tijdens het kennismakingsgesprek. We gaan daarna hard op zoek naar een match tussen jou, een locatie die bij je past en een team.

Kan ik ook aan het werk op meerdere locaties?

Soms kan dit, ja. Bijvoorbeeld als je 6 weken of meer beschikbaar bent (2 blokken van 3 weken met een rustweek ertussen óf 6 weken achter elkaar). Ook als je EstiFlexer bent (een functie voor ervaren medewerkers) heb je de kans op meerdere bestemmingen te werken. Leest hier meer over de functie EstiFlexer.

Voor welke periode hebben jullie vacatures?

Onze vakanties vinden plaats in de schoolvakanties. De meeste vacatures zijn voor de zomermaanden (juli-augustus), maar we zoeken ook zeker mensen in de voorjaars- en meivakantie. Voor en na het seizoen zijn we blij met helpende handen voor het op- en afbouwen van onze tenten. 

Voorwaarden
Hoe lang moet ik beschikbaar zijn om aan de slag te mogen?

Om als activiteitenbegeleider aan de slag te gaan, is het fijn als je minimaal 3 aaneengesloten weken beschikbaar bent. Dit is fijn voor teams (want zo min mogelijk wisselingen), maar ook beter voor het milieu. Bij uitzondering komt 2 weken ook weleens voor.

Hoe oud moet ik zijn om voor Estivant Vakanties aan de slag te mogen?

Als je op locatie bent, moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Heb ik bepaalde diploma’s nodig om zomerwerk te doen bij Estivant Vakanties?

Nee, je hebt geen specifieke opleiding of diploma nodig om bij ons te werken. Natuurlijk is het wel mooi meegenomen als je (bijvoorbeeld) ervaring hebt met kinderen, een sportopleiding doet of op de Pabo zit.  

Welke kwaliteiten moet ik op zak hebben?

Wij zoeken zomermedewerkers die gastvrij, spontaan, sociaal en flexibel zijn. Jij gaat leuk en gemakkelijk met kinderen om (kleintjes én tieners) en staat met het grootste gemak voor een grote groep een spel uit te leggen, bijvoorbeeld. Je neemt graag initiatief en steekt de handen uit de mouwen! Regent het? Dan schud jij zo een binnenspel uit je mouw. 

Team
Hoe groot is het team op locatie?

Een team bestaat uit 5-12 personen. Dat hangt af van hoeveel gasten er op een bestemming zijn.  

Teamweekend
Wanneer is het teamweekend?

Het teamweekend vindt plaats van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni 2024.

Waar is het teamweekend?

We organiseren het teamweekend op een van onze Nederlandse bestemmingen: camping Het Kuierpad in Drenthe.

Waar vind ik een paklijst voor het teamweekend?

De paklijst uploaden we een paar weken voor het teamweekend op jouw persoonlijke MijnZomerwerk-omgeving.

Moet ik mijn eigen tent/slaapzak meenemen?

Ja én ja! Heb je geen eigen tent en/of slaapzak, dan kun je dit van tevoren afstemmen met je teamgenoten. Misschien heeft iemand er wel een extra!

Vervoer
Hoe reis ik naar bestemmingen binnen Nederland?

Je gaat zelf met het openbaar vervoer of met de auto naar de locatie. De reiskosten hiervan schiet je zelf voor, maar kun je achteraf bij ons declareren in de SpendCloud-app. In het medewerkershandboek – dat je voor vertrek krijgt – staat precies hoe je dit stap voor stap kunt doen. Het bedrag staat ongeveer binnen 2 weken op je bankrekening.

Hoe reis ik naar bestemmingen buiten Nederland?

Meestal reis je samen met onze gasten naar de bestemming. Onze bussen vertrekken altijd op vrijdag. Ongeveer één week voor vertrek krijg je een mail met de laatste informatie. Via ‘Mijn Zomerwerk’ kun je aangeven vanaf welke stad je opstapt (afhankelijk van de busroute). Vergeet niet: jij bent vanaf dag 1 ons visitekaartje. Zorg dat je minimaal 30 minuten vóór vertrek aanwezig bent. Herken je onze gasten? Maak dan alvast een praatje en beantwoord eventuele vragen. Reis je per vliegtuig naar je bestemming, dan krijg je via de mail meer informatie van ons. 

Hoe reis ik naar een vliegbestemming?

Reis je per vliegtuig naar je bestemming, dan krijg je via de mail meer informatie van ons. Bij het boeken van jouw ticket houden we rekening met jouw woonplaats, de prijzen van de tickets en de meest gunstige vertrektijden.  

Moet ik zelf een ticket boeken?

Nee, wanneer jij op een bestemming buiten Nederland aan de slag gaat, wordt jouw ticket altijd door ons geboekt.  

Wanneer ontvang ik mijn ticket?

Je ontvangt je ticket ongeveer één week voor vertrek (tenzij dit anders is gecommuniceerd). 

Reis ik samen met de gasten naar mijn locatie?

Dat hangt af van je bestemming, hoe je gaat reizen en op welke dag. Ga je werken op een locatie in Nederland, dan reis je bijvoorbeeld op eigen gelegenheid hiernaartoe. Ook kan het voorkomen dat de gastenbus vol zit en jij op een andere manier naar je bestemming reist. In de vertrekmail die we je 2 weken voor vertrek sturen staat precies hoe jij naar je locatie reist. 

Wat is mijn rol tijdens de reis als ik met de gasten meereis?

Zorg dat je vanaf het begin (op de opstapplek) goed herkenbaar bent en je Estivant-kleding draagt. Herken je onze gasten? Stel jezelf dan voor, beantwoord vragen en help waar nodig. Ouders met te weinig handen en teveel koffers zijn blij met jouw hulp!  

De buschauffeur heeft een lijst met wie op welke plaats zit. We proberen ouders zoveel mogelijk bij hun kind(eren) te plaatsen. Als gezinnen toch niet bij elkaar geplaatst zijn, ga dan (in overleg met de chauffeur) kijken of de jongste kinderen bij hun ouder kunnen zitten. Jij stapt als laatste in de bus en kiest een stoel die nog vrij is. Stem even met je teamleden af wie het welkomstpraatje doet in de microfoon (na de laatste opstapplaats) en stel jezelf voor.  

Bonuspunten: een busreis duurt lang. De chauffeur waardeert het enorm als je een praatje met hem/haar maakt. Bij aankomst op de locatie help je mee met het uitladen van de bagage en loop je samen met de chauffeur even een rondje door de bus om het afval op te ruimen en gevonden voorwerpen te verzamelen 

Vergoedingen
Welke vergoeding hoort bij de functie van activiteitenbegeleider?

Je ontvangt een kleine vrijwilligersvergoeding per dag vanaf je vertrekdag tot en met de dag waarop je weer terug bent. In je contract staat het precieze bedrag aangegeven.  

Krijg ik mijn reiskosten vergoed?

Ja, je reiskosten worden vergoed. Jouw bus- of vliegticket naar bestemming wordt van tevoren door ons geregeld en betaald. De kosten die je maakt om vanaf je huis naar het vertrekpunt van de vakantie (bushalte of vliegveld) óf een Nederlandse bestemming te komen, schiet je zelf voor. Je krijgt deze bedragen na afloop van ons terug wanneer je ze declareert.

Wanneer krijg ik mijn vergoeding betaald?

We betalen de vergoedingen aan het begin van elke nieuwe maand uit. 

Hoe declareer ik mijn reiskosten?

Reiskosten naar het vertrekpunt van de vakantie (bushalte of vliegveld) schiet je zelf voor. Voer binnen twee weken na thuiskomst jouw declaratie (2e klas-treinkaartje of autorit) in in de SpendCloud-app. In het medewerkershandboek – dat je voor vertrek krijgt – staat precies hoe je dit stap voor stap kunt doen. Het duurt ongeveer 2 weken voordat je de betaling ontvangt.   

Praktisch
Moet ik mijn eten en drinken zelf betalen?

Het team krijgt een weekbudget waarvoor de locatiemanager verantwoordelijk is. Dat is bedoeld voor jullie dagelijkse boodschappen (eten en drinken op locatie). Wil jij op je vrije dag een ijsje halen of uit eten? Dan zijn die kosten voor eigen rekening.

Waar ga ik slapen?

Ga je naar een kampeerbestemming, dan slaap je in het teamkamp. Daar staat voor elk teamlid een eigen eenpersoonstent mét bed. Wij zorgen voor je dekbed, kussen en beddengoed. In het teamkamp vind je ook de kooktent, waar eten en drinken voor het team te vinden is. Eten kan gezellig aan de  teamtafel die ook in het teamkamp staat. Dit is ook de plek waar je af en toe kunt chillen op vrije momenten. 

Ga je naar een hotelbestemming? Dan deel je een kamer met je teamgenoten.

Moet ik zelf een reisverzekering afsluiten?

Nee, dat hoeft niet. Als je voor ons aan de slag gaat, sluiten we een reisverzekering voor je af (inclusief dekking voor bijzondere sporten) bij a.s.r.. De voorwaarden van de verzekering vind je op jouw ‘Mijn Zomerwerk-account.’ 

Waar kan ik mijn contract inzien en ondertekenen?

Je krijgt je contract via ‘Mijn Zomerwerk’. Er staat in wat je functie is, welke vergoeding je krijgt en welke afspraken we samen hebben gemaakt. Dit contract kun je downloaden en teken je vóór aanvang van je werkperiode. Je doet dit gemakkelijk digitaal door een vinkje te zetten bij ‘contract gelezen en akkoord’. Ook vragen we je een geldige kopie van je paspoort of ID-kaart te uploaden in jouw Zomerwerk-account. Zonder getekend contract en kopie van je identiteitsbewijs kunnen wij je géén vergoeding betalen. Je ontvangt van ons een mail als het contract voor je klaarstaat in jouw Zomerwerk-account.