Voor het vijfde jaar op rij buitensportinstructeur voor Estivant. De héle zomer lang. Tja, dan moet het wel écht een leuke functie zijn. Leroy kan er over mee praten: 

“Ik begon een aantal jaar geleden als activiteitenbegeleider bij Estivant. Na een paar weken op de camping kwam ik er al snel achter dat ik de functie buitensportinstructeur óók heel gaaf vond. De hele dag lekker actief en ravotten met de kinderen! De volgende zomer heb ik mij meteen aangemeld als buitensportinstructeur. Ik werd in Sauerland geplaatst, waar ik ontzettend blij van werd. Echt ’n toffe vakantiebestemming! Je hebt daar een supervet zwemeiland met Blob Base, bossen waar je supertof kan mountainbiken en een meer voor watersportactiviteiten”

Inmiddels zijn we vijf jaar verder en gaat Leroy het avontuur als locatiemanager aan. Dat wordt even afkicken: “In die vijf jaar als buitensportinstructeur heb ik heel veel mooie momenten meegemaakt. Superveel leuke activiteiten gedaan én mooie plekken gezien!” Welke van die mooie momenten zijn je het meest bijgebleven, Leroy? “Elke zomer is anders. Je beleeft zoveel mooie momenten! Maar als ik dan toch moet kiezen… Dan was het denk ik het moment tijdens de pizzaparty in Sauerland. Samen met mijn team en de oudere kids (EstiVenture) hebben we een catamaran én vlot gebouwd. Drie keer raden waar wij onze pizza hebben opgegeten?”

Best pittig, zo’n job. Of niet? “Soms wel, maar je haalt er ook ontzettend veel voldoening en energie uit! En je bent natuurlijk niet 24/7 aan het werk. Naast al die toffe activiteiten heb je ook genoeg vrije momenten en een hele vrije dag samen met je team. En je hebt gewoon je eigen tent, dus genoeg tijd voor jezelf. Als je dat wilt.” Wat deed je dan tijdens zo’n vrije dag? “Pfoe, dat verschilt. Van een indoorskibaan in Bottrop in Duitsland tot een Segwaytour in het Franse Bourdaux. Maar op de camping blijven en lekker met zijn alle aan het strand of zwemmeer liggen is ook niet verkeerd 😉.” 

Klinkt goed! En dat verveeld niet na 5 jaar? “Zeker niet. Elke zomer is anders. Andere Gasten, andere locatie en een ander team. Het team maakt trouwens wel écht je zomer. Heb zoveel leuke mensen ontmoet, sommige zie ik nog steeds regelmatig. Samen met je team krijg je alle vrijheid en ruimte om zelf van alles te organiseren. ’s Avonds een kampvuur of levend stratego in het bos? We mogen gewoon zelf kiezen.” 

Waarom dan toch aan de slag als locatiemanager deze zomer? 😏 “Ik heb wel weer zin in een nieuwe uitdaging! Maar ik sluit niet uit dat ik volgend jaar weer als buitensporter aan de slag ga!”