Hoge duinen, helmgras, zandstranden (van soms wel een kilometer breed): voor strandliefhebbers is onze camping DANCAMPS Nordsø een droom. Die elke dag weer uitkomt. Wakker worden met een zeebries, tent uit, duikelen van de duinen, surfen, suppen, golven pakken. En o ja, de kinderen hebben net zo veel pret, want als ze niet druk in de weer zijn met schepjes en emmers, liggen ze in het overdekte zwembad. Die heeft onze camping bij zee namelijk ook. 

Na een rit van zo’n 8 à 10 uur rijden, alleen maar noordwaarts, kom je aan in de ruige natuur van de Deense westkust. Vlakbij het havenstandje Hvide Sande (letterlijk wit zand) ligt onze kindvriendelijke duincamping, net achter de eerste duinenrij. Met meer dan 8000 Deense kilometer kustlijn, en enorme brede stranden is er in Denemarken genoeg ruimte voor iedereen.

De stilte van het strand verruilen voor wat Deense gezelligheid, ze noemen dat zelf trouwens hygge, is zo geregeld. Havenstadje Hvide Sande ligt zo’n zes kilometer verderop. Daar eten jullie verse vis, zo uit de zee op je bord, samen met de andere Denen die hier ook graag vakantie vieren. De camping ligt op een soort landtong, omgeven door een binnenzee (Ringkøbing Fjord) én de Noordzee. Of je nu een zwembroek aan hebt in de zon of een jasje bij een straffe wind: de Viking komt hoe dan ook in jullie los. Hadden we al gezegd dat Legoland op een uurtje rijden is?