De zon schijnt aan een strakblauwe hemel. Daar gaan jullie, de paden op, de schilderachtige Toscaanse lanen in. Je ogen komen tijd te kort. Cipressen, Toscaanse boeren, scharrelen langs hun wijnranken De was wappert op het erf en die kleuren groen die zo glooiend in elkaar overgaan! Daar zien jullie de uitkijktoren van het eeuwenoude plaatsje Castagneto Carducci. Zwaard in de aanslag, áánvallen!

Zodra jullie het kasteel veroverd hebben, wandelen jullie het dorpje in. Door de eeuwenoude straatjes, even een pizza op de piazza, en daarna schuiven jullie aan bij de locals in de osteria om te proeven wat jullie net op het land zagen groeien. Hoppa, nog zo’n heerlijke Toscaanse geluksdag om in te lijsten.

Van Castagneto Carducci ben je zo weer bij onze sfeervolle terrassencamping Le Pianacce. Gelegen midden tussen de Toscaanse heuvels, aan het einde van een rustig, doodlopend laantje, tussen de fruitboomgaarden en dennen met uitzicht op de Middellandse zee. Voor de verkoeling (de Toscaanse zon laat zich namelijk graag zien) duiken jullie in het zwembad op de camping, of speel je met de kids in het spraypark. Ook gaat er een gratis shuttle naar de brede zandstranden van Marina di Castagneto Carducci! Mooi makkelijk dus.